Špeciálna Starostlivosť

Balzam na nohy

Hodnotenie:
80 % of 100
11,90 € / 50 ml
Dostupnosť: Skladom
SKU
600856
Balzam zjemňuje stvrdnutú a zrohovatenú pokožku na nohách a je vhodný aj pre cukrovkárov. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva mastnú vrstvu. Pokožku hydratuje a dodáva jej pružnosť.
  • Výrobok neobsahuje lepok.
  • Certifikát zaručuje dodržiavanie najvyšších štandardov vo výrobe.
  • Patríme medzi spoločnosti, ktoré plnia trvalo udržateľné štandardy a trvalo udržateľný rozvoj, podporujeme ekonomiku a ekológiu a prácu v treťom svete.
  • Nepoužívame živočíšne výťažky alebo výrobky testované na zvieratách.
  • Spoločnosť s ekologicky udržateľnými výrobkami a službami.

+ PODPORUJE DEZINFEKCIU A OSVIEŽENIE

– REDUKUJE STVRDNUTÚ POKOŽKU

Balzam na nohy z línie ŠPECIÁLNA STAROSTLIVOSŤ od certifikovanej prírodnej dermo kozmetiky DADO SENS zjemňuje stvrdnutú a zrohovatenú pokožku na nohách a je vhodný aj ako starostlivosť o chodidlá pre každého, kto trpí cukrovkou. Predchádza tvorbe potu a zápachu. Vďaka aktívnym ingredienciám ako pantenol a alantoín popraskanej pokožke dodáva potrebnú hydratáciu a pružnosť. Rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva na pokožke mastnú vrstvu. Obsahuje šalviový olej, pantenol, alantonín a salicylovú kyselinu. Nepoužívať u detí mladších ako 3 roky!

Hlavné zložky:

ŠALVIOVÝ OLEJ
· Pôsobí dezinfekčne a sťahujúco a pomáha rýchlejšie zmierniť zápal.
· Spomaľuje tvorbu potu.

PANTENOL
· Viaže vlhkosť.
· Zvyšuje elasticitu pokožky.
· Podporuje regeneráciu pokožky.

ALANTOÍN
· Vyživuje a ochraňuje pokožku.
· Upokojuje svrbenie.
· Podporuje tvorbu nového tkaniva.

KYSELINA SALICYLOVÁ
· Kyselina salicylová odstraňuje odumreté bunky z povrchu pokožky.
· Zabraňuje upchávaniu pórov.


DADO SENS Dermocosmetics - prírodná dermokozmetika založená na prírode s extrémne vysokými nárokmi na citlivú pokožku. Kvalita, čistota a bezpečnosť potvrdená certifikačnou organizáciou CSE "Certified sustainable economics".

Vyhýbame sa neovereným a sporným látkam. Obsahuje 0% hliníkových solí, 0% živočíšnych výťažkov, 0% PEG, 0% minerálnych olejov, 0% parafínov, 0% syntetických glykolov, 0% silikónov, 0% ftalátov, 0% etanolamínov, 0% oxybenzónov, 0% formaldehydu, 0% syntetických vôní, 0% mikroplastov. Niektoré produkty sú úplne 0% bez lepku!

Aplikácia

Kozmetický prípravok jemne a rovnomerne naneste ráno a večer na očistené nohy. Nie je vhodný pre deti do 3 rokov.

dadosens-specialna-aplikacia-balzam-na-nohy
Podrobnosti
SKU600856
UrčenieTelo
EAN4011140211689
VýrobcaDADO Cosmed GmbH.
Produktová líniaŠpeciálna Starostlivosť
Balenie50 ml
Write Your Own Review
Hodnotený produktBalzam na nohy
Your Rating
  • Alantoín Alantoín. Prírodná aktívna zložka, ktorá sa nachádza napríklad v kostihoji a pagaštane konskom. Má regeneračný účinok na tkanivo a zmierňuje podráždenie.
  • Aqua [Water] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov.
  • Arginine Arginín. Aminokyselina: Aminokyseliny sú stavebné bloky bielkovín a prirodzene sa vyskytujú sa v zvlhčujúcich faktoroch (NMF) ľudskej pokožky. Na pokožke udržiavajú mierne kyslú povrchovú vrstvu (ochranný kyselinový plášť) a viažu vlhkosť.
  • Ascorbyl Palmitate Forma vitamínu C rozpustná v tukoch. Táto forma vitamínu C rozpustná v tukoch je odolnejšia voči svetlu a teplote a v pokožke sa premieňa na voľný vitamín C. Má antioxidačný účinok, pôsobí proti starnutiu pokožky spôsobenému voľnými radikálmi a zabraňuje tomu, aby sa emulzie pokazili.
  • Bambucké Maslo Bambucké maslo. Tuhý rastlinný tuk získaný zo semien afrického stromu. Má veľmi dobré vlastnosti a je ideálny pre suchú, podráždenú pokožku. Slúži ako zahusťovadlo v emulziách.
  • Nechtík Lekársky Výťažok z kvetov nechtíka z ekologického poľnohospodárstva. Kvety nechtíka majú priaznivý účinok na hojenie rán, majú upokojujúci a protizápalový účinok.
  • Včelí Vosk Včelí vosk. Chráni pokožku pred vysúšaním. Využíva sa aj ako zahusťovadlo.
  • Decyl Oleate Ester mastnej kyseliny. Veľmi ľahká olejová zložka rastlinného pôvodu, ktorá ponúka dobrú roztierateľnosť a nezanecháva pokožku mastnú.
  • Farnesol Farnesol. Farnesol sa prirodzene vyskytuje v siliciach mnohých rastlín (napríklad v ruži, ylang ylangu, jazmínu, pomarančových kvetoch alebo citrónovej tráve). V kozmetike sa objavuje ako bezfarebná olejovitá látka a svoje využitie nachádza vďaka jej sladko kvetinovej aróme (podobnej konvalinke). Je tiež prirodzenou súčasťou vitamínu K. Farnesol sa využíva hlavne ako prírodná parfumácia. Má tiež deo účinky, teda maskuje telesné pachy a prirodzenú vôňu neparfumovaných zložiek v prípravku. Má protirakovinové schopnosti. Je antibakteriálny. Má anti-aging efekt, podporuje regeneráciu buniek, obnovuje kožné tkanivá, vyhladzuje vrásky, zvyšuje pružnosť a reguluje produkciu kožného mazu. Pleť je potom zvláčnená a upokojená, celkovo pôsobí zdravším dojmom. V produkte tiež zastáva funkciu rozpúšťadla pre ostatné zložky.
  • Glyceryl Stearate Citrate Emulgátor zo surových rastlín: rastlinný glycerín a rastlinná kyselina stearová a kyselina citrónová. Spojuje olej a vodu.
  • Vitamín E (Zo Sóje) Sójový olej. Rastlinný olej, ktorý pozitívne pôsobí na pokožku a zjemňuje ju.
  • Hydrogenated Palm Glycerides Citrate Emulgátor z obnoviteľných surovín: rastlinný glycerín, rastlinný tuk a kyselina citrónová. Kyselina citrónová je organická kyselina bežne sa vyskytujúca v citrusových plodoch. Vďaka svojej vysokej acidite (kyslosti) sa v kozmetike používa ako látka upravujúca pH prípravkov i pokožky. Má antibakteriálne a antimykotické účinky. Umožňuje premiešanie dvoch za normálnych okolností nemiešateľných látok napr. Vody a oleja. Pokožku udržuje hydratovanú. Má tiež antioxidačné účinky.
  • Lecithin Lecitín je látka prírodného pôvodu. Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • Limonene Vôňa. Limonene je prirodzene sa vyskytujúca látka podobná alkoholu, ktorú nájdeme v mnohých rastlinách. Býva rozdelená na L-Limonene a D-Limonene. L-Limonene má terpentýnovou vôňu a nájdeme ho napríklad v silici z borovice alebo mäty piepornej. D-Limonene má sladšie citrónovú vôňu a nájdeme ho v ruži, levanduli alebo citrónovej kôre. V kozmetických prípravkoch ho nájdeme hlavne ako súčasť parfumácie/vône. Ľahko maskuje prirodzený zápach neparfumovaných zložiek, umožňuje lepšie vstrebávanie ostatných látok do pokožky, je protizápalový, antimikrobiálny a pôsobí proti množeniu kvasiniek a hubovitých organizmov.
  • Čajovníkový Olej Čajovníkový olej. Čistí a vyjasňuje pokožku, má antibakteriálny účinok.
  • Palmitic Acid Kyselina palmitová je mastná kyselina rastlinného pôvodu. Jej najhlavnejšou prednosťou je schopnosť spomaliť starnutie pokožky až o 50%. Vyhladzuje. Podieľa sa na tvorbe emulzií, ztransparentňuje produkt, vytvára penu a má mierne čistiace schopnosti. Emulgátor.
  • Panthenol Panthenol je alkoholový derivát získaný z kyseliny pantoténovej. Táto zložka sa prirodzene nachádza v rastlinách a je formou vitamínu B5. Používa sa ako zvhčovadlo, ľahko sa absorbuje do vrstiev pod povrchom pokožky, kde sa premieňa na kyselinu pantoténovú, ktorá sa v ľudskom tele prirodzene vyskytuje. Má protizápalové, antibakteriálne, regeneračné a upokojujúce účinky. Zlepšuje hydratáciu pokožky (viaže vlhkosť, zmäkčuje pleť, zanecháva ju vyhladenú a navracia jej prirodzenú rovnováhu), znižuje svrbenie pokožky, urýchľuje hojenie u epidermálnych rán (popáleniny, spáleniny, uštipnutia hmyzom).
  • Potassium Cetyl Phosphate Emulgátor. Táto povrchovo aktívna látka sa v kozmetike používa ako tenzid (čistiaci prostriedok) a zmenšuje povrchové napätie a umožňuje tvorenie emulzií. Nájdeme ju v šampónoch, pleťových čistiacich prostriedkoch, v produktoch ochrany proti slnečnému žiareniu a pod. Používa sa v kombinácii s inými emulgátormi v nízkej koncentrácii pre zlepšenie dlhodobej stability emulzií.
  • Kyselina Salicylová Kyselina salicylová. Jemne rozpúšťa odumretú pokožku pre mierny exfoliačný efekt. Má antibakteriálne vlastnosti a používa sa ako prírodné konzervačné činidlo. Vyskytuje sa prirodzene v mnohých rastlinách, najznámejšou je vŕba.
  • Šalvia Lekárska Šalviový olej. Používa sa predovšetkým na problematickú pleť. Má protizápalový, vysušovací, deodorantný a antimikrobiálny účinok.
  • Bio Sezamový Olej Sezamový olej z ekologického poľnohospodárstva. Vyhladzuje pokožku. Rastlinný olej, ktorý je veľmi odolný voči oxidácii. Má zvláčňujúce, zmäkčujúce a zvlhčujúce účinky a posilňuje ochrannú vrstvu pokožky. Pôsobí protizápalovo a antibakteriálne. Chráni pred škodlivými účinkami voľných radikálov.
  • Sorbitol Sorbitol je prírodný cukrový alkohol, ktorý sa najčastejšie získava z kukuričného sirupu, ale prirodzene ho nájdete aj v zrelom ovocí, napríklad v jablku, broskyni alebo v hruške. V kozmetike sa sorbitol používa ako zvlhčujúci prostriedok a tiež ako prirodzené zahusťovadlo. Dokáže vytvoriť priehľadný gél. Má jemne sladkú chuť i vôňu, takže často slúži aj ako súčasť prirodzenej parfumácie. Najčastejšie sa sorbitol používa v mydlách, vo vlasovej kozmetike.
  • Squalane Skvalén sa získava z rastlinných olejov, najčastejšie z olivového. Je to tzv. "Suchý olej", ktorý sa vďaka svojej štruktúre veľmi ľahko a rýchlo vstrebáva do pokožky. Má antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť proti slnečnému žiareniu. Svojim zložením je veľmi podobný prirodzenému kožnému mazu. Absorbuje do seba toxíny aj ťažké kovy a pomáha tak chrániť pokožku proti vonkajšiemu prostrediu. Skvalén pokožku hydratuje, zjemňuje a napomáha ďalším účinným látkam k lepšiemu roztieraniu a vstrebávaniu. Je nekomedogénny, vhodný pre mladú a problematickú pleť, avšak pomáha tiež znižovať výskyt vrások. Pomáha s rozštiepenými a poškodenými končekami vlasov.
  • Stearic Acid Kyselina stearová je mastná kyselina, ktorá sa získava z rastlinných tukov. Slúži ako emulgátor a pomáha spájať vodu a olej v kréme. Kyselina stearová slúži tiež ako detergent, pomáha odstraňovať nečistoty a špinu a zlepšuje čistiace schopnosti produktu. Vyhladzuje. Kyselinu stearovú môžeme nájsť napríklad v krémoch alebo v mydlách.
  • Tocopherol Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.
  • Xanthan Gum Xanthan. Polysacharid, ktoré produkujú mikroorganizmy z rastlinných substrátov, ktoré obsahujú cukor. Gél/zahusťovadlo, stabilizátor emulzií. Xantanová guma je látka prírodného pôvodu. Vyrába sa fermentáciou kukuričného škrobu s baktérií Xanthomonas campestris. Je to veľmi stabilná látka odolná náročnejším podmienkam, predlžuje tak trvanlivosť prípravku. Nespôsobuje alergie a nemá žiadne negatívne účinky na pleť. Na pleť tak pôsobí hydratačne. Je vhodnejšia na suchší typ pleti, kde spomaľuje a bojuje proti šupinateniu. Tiež zvyšuje pevnosť a pružnosť pokožky a vytvára ochranný film. Celkovo pleť po aplikácii pôsobí na dotyk i na pohľad zdravším dojmom.
Odporúčané produkty