Extroderm

Intenzívny krém na suchú, atopickú pokožku

Hodnotenie:
100 % of 100
Bežná cena 18,90 € / 50 ml Znížená cena 16,07 € / 50 ml
Dostupnosť: Skladom
-15%
SKU
600818
Obzvlášť účinný krém určený pre extrémne suchú, podráždenú pokožku náchylnú na alergie. Vhodný pre všetky vekové kategórie. Môže byť použitý na tvár, krk, dekolt, ale aj na lakte, kolená alebo ruky.
  • Výrobok neobsahuje lepok.
  • Výrobok bez živočíšnych prísad a zložiek pochádzajúcich zo zvierat.
  • Certifikát zaručuje dodržiavanie najvyšších štandardov vo výrobe.
  • Patríme medzi spoločnosti, ktoré plnia trvalo udržateľné štandardy a trvalo udržateľný rozvoj, podporujeme ekonomiku a ekológiu a prácu v treťom svete.
  • Nepoužívame živočíšne výťažky alebo výrobky testované na zvieratách.
  • Spoločnosť s ekologicky udržateľnými výrobkami a službami.

+ PODPORUJE ODOLNOSŤ
– REDUKUJE VYSUŠENIE

Intenzívny krém z línie EXTRODERM od certifikovanej prírodnej dermokozmetiky DADO SENS predstavuje obzvlášť účinný krém určený pre extrémne suchú, podráždenú pokožku náchylnú na alergie. Mimoriadne jemne ošetruje a upokojuje suchú pokožku v každej vekovej kategórii. Omega komplex s olejom Inka-Omega, olejom zo semien boráka a vitamínom F podporuje zadržiavanie vlhkosti v pokožke a posilňuje jej prirodzenú odolnosť.

Môže tvoriť súčasť liečby atopickej dermatitídy a psoriázy. Pre vynikajúcu pleťovú kompatibilitu vhodné aj pre bábätká a deti.

Hlavné zložky:

OMEGA KOMPLEX
· Vyživuje pokožku a má protizápalové účinky.
· Posilňuje prirodzenú kožnú bariéru.
· Redukuje stratu hydratácie.

PANTENOL
· Viaže vlhkosť.
· Zvyšuje elasticitu pokožky.
· Podporuje regeneráciu pokožky.

Aplikácia

Opatrne a rovnomerne aplikujte na očistenú pokožku podľa potreby ráno a večer.

dadosens-extroderm-intenzivny-krem
Podrobnosti
SKU600818
UrčenieTvár
EAN4011140211443
VýrobcaDADO Cosmed GmbH.
Produktová líniaEXTRODERM
Typ pletiSuchá, atopická pokožka, Citlivá a alergická pokožka
Balenie50 ml
KategóriaPleťové krémy
Write Your Own Review
Hodnotený produktIntenzívny krém na suchú, atopickú pokožku
Your Rating
  • Acacia Decurrens Flower Cera Agátový kvetový vosk. V inovatívnej formulácii s jojobou a slnečnicovým voskom má zvlhčujúce, emulgačné a vyživujúce účinky. Vytvára obzvlášť príjemný a ľahký pocit na pokožke.
  • Aluminum/Magnesium Hydroxide Stearate Stearát hliníka / hydroxidu horečnatého. Reakčný produkt hydroxidu hlinitého / horčíka (používaný vo farmácii ako prostriedok proti páleniu záhy) s kyselinou stearovou (z rastlinných olejov). Je to pomocná látka, ktorá pomáha stabilizovať emulzie voda v oleji.
  • Aqua [Water] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov.
  • Borákový Olej Olej z borákových semien. Obsahuje veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín, najmä kyseliny gama-linolénovej (GLA). Ideálny pre starostlivosť o suchú pokožku, pretože GLA posilňuje kožnú bariéru, čím zvyšuje elasticitu pokožky a znižuje transepidermálnu stratu vody.
  • Cetyl Palmitate Cetyl palmitát. Mastná zložka rastlinného pôvodu. Zahusťovadlo. Stará sa o pokožku.
  • Glycerin Glycerín. Súčasť všetkých tukov a olejov. Má hydratačné účinky. Pre BÖRLIND je získavaný výhradne z rastlinného oleja.
  • Glycine Glycín. Aminokyselina. Aminokyseliny sú stavebnými kameňmi bielkovín a tvoria prírodný hydratačný faktor (NMF) ľudskej kože. Udržujú mierne kyslý povrchový film a viažu vlhkosť.
  • Vitamín E (Zo Sóje) Sójový olej. Rastlinný olej, ktorý pozitívne pôsobí na pokožku a zjemňuje ju.
  • Helianthus Annuus Seed Cera Slnečnicový vosk. Obsahuje kyselinu olejovú a linoleovú, bielkoviny, triglyceridy, steroly, vitamín A, D, E a lecitín. Slnečnicový olej sa podobá lipidom v našom kožnom tkanive. Pri aplikácii na pokožku sa ľahko vstrebáva a preniká rýchlo do hlbších vrstiev. Má upokojujúce, zjemňujúce, vyhladzujúce a protizápalové účinky. Funguje ako antioxidant a chráni pleť pred poškodením vonkajšími vplyvmi, stratou pružnosti a pevnosti. Je vhodný na všetky typy pleti. Slnečnicový vosk je vosk získaný winterizáciou (vymrazovanie oleja) zo semien slnečnice, pri ktorom sa vosky v ňom obsiahnuté zrážajú na malé kryštály. Je to tvrdý, kryštalický, svetložltý vosk. Na koži vytvára príjemný nemastný pocit. V inovatívnom zložení s jojobovým a akáciovým kvetovým voskom má zvlhčovacie, emulgačné a vyživujúce účinky.
  • Isoamyl Laurate Isoamyl laurate je bezfarebná olejovitá, až voskovitá kvapalina, ktorá však nezanecháva mastný film. Získava sa z kokosového oleja. Vôňou sa podobá broskyni, preto sa používa ako vonná prísada. Používa sa tiež ako zmäkčovadlo, upravuje konzistenciu produktu a zaisťuje dobrú roztierateľnosť, Isoamyl laurate tak sám dodáva pleti zdravší vzhľad. Vstrebáva sa do pokožky a robí ju jemnejšou a vyhladenejšou. Pleť upokojuje a pôsobí ako kondicionér, v prírodnej kozmetike tak nahrádza funkciu silikónov. Je dobre znášaný i citlivejšou pokožkou.
  • Isopropyl Palmitate Izopropylpalmitát. Tuková zložka rastlinného pôvodu z udržateľného pestovania. Používa sa v ako emulgátor, kondicionér, zmäkčovacie látka či rozpúšťadlo. Zlepšuje vzájomnú nadväznosť látok a napomáha dobrej roztierateľnosti výrobku. Dodáva vlasom lesk a vytvára hodvábny vzhľad. Môže mať pozitívny efekt pri liečbe plesní na nohách a znižovať riziko ekzému. Vo vlasovej kozmetike znižuje antistatický náboj vlasov a zabraňuje ich nechcenej elektrizácii, napomáha ich lepšej úprave.
  • Jojoba Esters Jojobový vosk. Vo forme malých voskových perličiek sa tieto udržateľné a biologicky odbúrateľné exfoliačné zrná používajú v prírodných exfoliačných výrobkoch. V inovatívnej formulácii s akáciou, jojobovým a slnečnicovým voskom zvlhčuje a výživuje. Vytvára obzvlášť príjemný a ľahký pocit pokožke. Jojobové estery dodávajú produktom štruktúru a sú využívané na vytváranie hodvábnych olejových gélov bez mastnoty a lepivosti, čo je skvelá voľba pre emulzie, ceruzky a balzamy. Majú hydratačné a upokojujúce účinky, znižujú dehydratáciu, zvyšujú pevnosť pokožky a vyhladzujú vrásky. Nemajú negatívne účinky na zdravie ani životné prostredie.
  • Magnolia Officinalis Bark Extract Extrakt z kôry magnólie. Má protizápalový, antibakteriálny a antioxidačný účinok. Redukuje akné a znižuje opuchy.
  • Methyl Glucose Dioleate Methyl glucose dioleate je emulgátor z rastlinnej glukózy a kyseliny olejovej. Pomáha medzi sebou miešať olejové alebo tukové a vodné zložky, zlepšuje stabilitu a roztierateľnosť výrobku. Má vysokú kompatibilitu s účinnými látkami používanými v kozmetickej starostlivosti, ako sú UV filtre, rastlinné výťažky, deriváty bielkovín a kondicionéry, sám pôsobí tiež ako zmäkčujúce látka. Pomáha udržiavať stabilnú pH v pleťových krémoch a telových mliekach. Je bezpečný na zdravie človeka, má dobrú znášanlivosť, je povolený v bio kozmetike a je vhodný pre vegánov.
  • Palmitic Acid Kyselina palmitová je mastná kyselina rastlinného pôvodu. Jej najhlavnejšou prednosťou je schopnosť spomaliť starnutie pokožky až o 50%. Vyhladzuje. Podieľa sa na tvorbe emulzií, ztransparentňuje produkt, vytvára penu a má mierne čistiace schopnosti. Emulgátor.
  • Panthenol Panthenol je alkoholový derivát získaný z kyseliny pantoténovej. Táto zložka sa prirodzene nachádza v rastlinách a je formou vitamínu B5. Používa sa ako zvhčovadlo, ľahko sa absorbuje do vrstiev pod povrchom pokožky, kde sa premieňa na kyselinu pantoténovú, ktorá sa v ľudskom tele prirodzene vyskytuje. Má protizápalové, antibakteriálne, regeneračné a upokojujúce účinky. Zlepšuje hydratáciu pokožky (viaže vlhkosť, zmäkčuje pleť, zanecháva ju vyhladenú a navracia jej prirodzenú rovnováhu), znižuje svrbenie pokožky, urýchľuje hojenie u epidermálnych rán (popáleniny, spáleniny, uštipnutia hmyzom).
  • Plukenetia Volubilis Seed Oil Olej z inca arašidov sa lisuje za studena a je veľmi výživný, bohatý na esenciálne mastné kyseliny omega-3, omega-6, omega-9 a vitamín E, čím je odolný voči oxidácii. Využíva sa ako hojivá súčasť produktov starostlivosti o problematickú, suchú a zrelú pokožku. Vyživuje, hydratuje a mierni prejavy zápalu. Zlepšuje pružnosť a pevnosť pokožky a napomáha stimulovať kvalitnú regeneráciu kožných buniek. Mierni prejavy predčasného starnutia kože a zlepšuje jej prirodzený metabolizmus. Má veľmi dobrú absorpčnú schopnosť. Možno ho použiť aj v starostlivosti o problematickú vlasovú pokožku so sklonmi k lupinám. Olej tiež zlepšuje štruktúru vlasov, zabraňuje ich štiepeniu a poskytuje kvalitnú ochranu proti vonkajším vplyvmi a mechanickými procesom. Podporuje zdravý rast a prirodzený lesk vlasov a zabraňuje ich vypadávaniu.
  • Polyglycerin-3 Emulgátor získaný z obnoviteľných rastlinných surovín (napr. Glycerín).
  • Polyglyceryl-3 Polyricinoleate Emulgátor z obnoviteľných surových rastlín, vrátane rastlinného glycerínu a rastlinného tuku. Používa sa ako zmäkčovač pleti, zlepšuje jej viskozitu, upokojuje a udržuje ju zdravú. Pokožke poskytuje prirodzenú ochranu a nenarušuje kožný film, naopak pomáha jej hydratácii. Neupcháva póry a je tak vhodný aj do prípravkov proti akné.
  • Jojobový Olej Jojobový olej. Tekutý vosk zo semien jojobového kríka. Z týchto semienok sa na kozmetické účely lisuje jojobový olej, ktorý sa mylne označuje ako olej, pretože sa zložením jedná o kvapalný vosk. Je bohatý na mono nenasýtené mastné kyseliny, provitamín A a antioxidačný vitamín E. Má hydratačné účinky na vlasy, ktoré vyhladzuje a dodáva im lesk a hebkosť, preto sa môžeme stretnúť s označením "prírodný silikón". Vmasírovaním do vlasovej pokožky pôsobí tiež proti lupinám a stimuluje vlasový korienok. Jojobový olej je vhodný na všetky typy pleti, ktoré stimuluje k ich prirodzeným procesom. Nie je komedogenní, najvhodnejšie je však na veľmi suchú, popraskanú, ekzematickú pokožku, ktorú viditeľne chráni pred ďalším poškodením. Regeneruje ju, zvlhčuje a udržuje prirodzene hydratovanú. Tým sa pokožka vracia do rovnováhy. Zmierňuje viditeľnosť jaziev, vhodný je aj na akné vďaka jeho hojivým a protizápalovým účinkom. Aj napriek tomu, že u čisto rastlinných olejov nebol preukázaný UV filter, jojobový olej mierne predlžuje pobyt na slnku (označuje sa ako SPF 3-4).
  • Sodium Chloride Chlorid sodný/kuchynská soľ. Chlorid sodný je soľ, ktorá sa prirodzene vyskytuje v morskej vode alebo ako kamenná soľ. Používa sa predovšetkým ako zahusťovadlo prípravkov, prípadne pomáha znižovať ich viskozitu. Má tonizačné, čistiace, antiseptické, abrazívne a adstrigentné účinky. Na pleť pôsobí hydratačne, ľahko odmasťuje, odstraňuje odumreté kožné bunky a nečistoty. Pokožka je potom spevnená, jemná, upokojená a pomáha v nej udržiavať ideálnu mieru vlhkosti.
  • Squalane Skvalén sa získava z rastlinných olejov, najčastejšie z olivového. Je to tzv. "Suchý olej", ktorý sa vďaka svojej štruktúre veľmi ľahko a rýchlo vstrebáva do pokožky. Má antioxidačné účinky a pomáha pokožku chrániť proti slnečnému žiareniu. Svojim zložením je veľmi podobný prirodzenému kožnému mazu. Absorbuje do seba toxíny aj ťažké kovy a pomáha tak chrániť pokožku proti vonkajšiemu prostrediu. Skvalén pokožku hydratuje, zjemňuje a napomáha ďalším účinným látkam k lepšiemu roztieraniu a vstrebávaniu. Je nekomedogénny, vhodný pre mladú a problematickú pleť, avšak pomáha tiež znižovať výskyt vrások. Pomáha s rozštiepenými a poškodenými končekami vlasov.
  • Stearic Acid Kyselina stearová je mastná kyselina, ktorá sa získava z rastlinných tukov. Slúži ako emulgátor a pomáha spájať vodu a olej v kréme. Kyselina stearová slúži tiež ako detergent, pomáha odstraňovať nečistoty a špinu a zlepšuje čistiace schopnosti produktu. Vyhladzuje. Kyselinu stearovú môžeme nájsť napríklad v krémoch alebo v mydlách.
  • Tocopherol Vitamín E. Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Možno ho nájsť v mnohých rastlinných olejoch. Ako antioxidant zabraňuje zažltnutiu. Stabilizuje kozmetiku a chráni pokožku pred voľnými radikálmi, vyvolanými UV žiarením, napríklad aby predišiel predčasnému starnutiu kože.
  • Tocopheryl Acetate Tocopherol spadá do prirodzene sa vyskytujúcich antioxidantov označovaných ako vitamín E. Ak sa aplikuje na kožu, stáva sa vitamín E enzymatickou konverziou, a potom berie jeho antioxidačné účinky. Všetky vitamíny E fungujú ako antioxidanty a zabraňujú žltnutiu olejov a masiel. Vitamín E je životne dôležitý pre ľudské telo. Bojuje proti pôsobeniu voľných radikálov, zabraňuje predčasnému starnutiu (pigmentové škvrny, vrásky, strata pevnosti a pružnosti) a spomaľuje šupinatenie pokožky. V kozmetických prípravkoch sa používa aj ako konzervant.
  • Urea Močovina. Dobrý zvlhčovač. Používa sa iba prírodne identická močovina. Močovina je zložka prirodzených zvlhčujúcich faktorov v rohovinovej vrstve kože. Používa sa kvôli tomu, že udržuje hydratovanú pleť, zamedzuje strate vlhkosti, pôsobí proti známkam starnutia a zároveň udržuje vyrovnané pH pleti. Mení štruktúru pokožky a napomáha lepšiemu prenikaniu účinných látok do jej vrstiev. Koža je po jej použití mäkká a vláčna, močovina totiž zabraňuje jej šupinateniu a olupovaniu sa. Močovinu možno nájsť v širokej škále starostlivosti o pokožku. Pridáva sa do výrobkov s anti-agingovým efektom a produktov starostlivosti o suchú pleť, ako sú tvárové masky, čistiace gély, toniká, krémy na tvár, telové mlieka, očná starostlivosť, šampóny, kondicionéry, stylingové prípravky, balzamy po holení, balzamy na pery , starostlivosť po opaľovaní, samoopaľovacie krémy a gély, maskary.
  • Zinc Oxide Oxid zinočnatý je prírodný minerál, ktorý ponúka vysoke krytie a odráža UV žiarenie. Oxid zinočnatý je mikropigment minerálneho pôvodu. Tento bielo sfarbený prášok je považovaný za najstaršiu známu rudu zinku. V prírode sa nachádza vo forme červenej rudy zinkovej alebo nerastu zinkitu (kalamínu) Absorbuje, odráža alebo rozptyľuje UV žiarenie, a tým pokožku chráni. Má mierne protizápalové, adstringentné a antiseptické vlastnosti a je odolný proti baktériám a plesniam, podporuje hojenie rán.
  • Zinc Sulfate Síran zinočnatý. Stabilizuje emulzie.
  • Linoleic Acid
  • Oleic Acid
  • Linolenic Acid