Extroderm

Šampón na suchú, atopickú pokožku

Hodnotenie:
90 % of 100
Bežná cena 13,90 € / 200 ml Znížená cena 11,82 € / 200 ml
Dostupnosť: Skladom
-15%
SKU
600819
Šampón určený pre extrémne suchú, citlivú a šupinatú pokožku hlavy. Šetrne čistí a upokojuje svrbenie hlavy. Je ideálny pre jemnú pokožku hlavy bábätok a malých detí.
  • Výrobok neobsahuje lepok.
  • Výrobok bez živočíšnych prísad a zložiek pochádzajúcich zo zvierat.
  • Certifikát zaručuje dodržiavanie najvyšších štandardov vo výrobe.
  • Patríme medzi spoločnosti, ktoré plnia trvalo udržateľné štandardy a trvalo udržateľný rozvoj, podporujeme ekonomiku a ekológiu a prácu v treťom svete.
  • Nepoužívame živočíšne výťažky alebo výrobky testované na zvieratách.
  • Spoločnosť s ekologicky udržateľnými výrobkami a službami.

+ PODPORUJE ČISTOTU
+ PODPORUJE KOMFORT

Šampón na vlasy z línie EXTRODERM od certifikovanej dermokozmetiky DADO SENS na prírodnom základe mimoriadne jemne čistí a upokojuje suchú, šupinatú a citlivú pokožku hlavy. Môže zmierniť svrbenie. Posilňuje štruktúru vlasu, dodáva lesk a objem. Obsahuje jemné tenzidy, soľ z mŕtveho mora a pantenol. Určený na každodenné umývanie vlasov.

Pre vynikajúcu pleťovú kompatibilitu vhodné aj pre bábätká a deti. Môže tvoriť súčasť liečby atopickej dermatitídy a psoriázy.

Hlavné zložky:

SOĽ Z MŔTVEHO MORA
· Upokojuje svrbenie.

JEMNÉ TENZIDY
· Šetrne čistia bez vysušovania pokožky.

Aplikácia

Jemne vmasírujte do mokrých vlasov, nechajte chvíľu pôsobiť a potom poriadne opláchnite vlažnou vodou.

dadosens-extroderm-sampon
Podrobnosti
SKU600819
UrčenieTelo
EAN4011140211948
VýrobcaDADO Cosmed GmbH.
Produktová líniaEXTRODERM
Typ pletiSuchá, atopická pokožka, Citlivá a alergická pokožka
Balenie200 ml
Write Your Own Review
Hodnotený produktŠampón na suchú, atopickú pokožku
Your Rating
  • Aqua [Water] Pramenitá voda, ktorá vyviera z hĺbky 165 m v Čiernom lese v Nemecku. Voda je nechlorovaná a prirodzene čistá, plná minerálov a stopových prvkov, ktoré majú podporné procesy pre pleť. Jej funkciou je zvlhčovať povrch pokožky a pôsobiť ako rozpúšťadlo pre rozpustné zložky a rastlinné extrakty vo vode. Táto pramenitá voda vytvára unikátny základ produktov.
  • Mliečne Tenzidy Aktívna čistiaca látka / povrchovo aktívna látka. Veľmi mierna a veľmi ľahko biologicky rozložiteľná povrchovo aktívna látka rastlinného pôvodu (na báze kokosového oleja a glukózy).
  • Kyselina Citrónová Kyselina citrónová. Získaná fermentáciou zo substrátu kukurice. Používa sa na reguláciu hodnoty pH v kozmetike.
  • Glyceryl Caprylate Povrchovo aktívne činidlo/ko-emulgátor. Vyrába sa z rastlinného glycerínu a rastlinných mastných kyselín. Má hydratačné a ošetrujúce vlastnosti.
  • Hydrolyzed Wheat Protein Hydrolyzovaný pšeničný proteín. Získaný enzymatickou hydrolýzou pšeničných klíčkov. Dodáva vlasom vlhkosť a zlepšuje ich kompatibilitu a kondíciu.
  • Lauryl Glucoside Lauryl Glucoside je povrchovo aktívna, neiónová látka, ktorá pomáha zlúčiť dohromady vodu, oleje a nečistoty tak, aby mohla byť pokožka bez problémov očistená. Je vyrobená z glukózy a lauryl alkoholu. V prírodnej kozmetike sa používa ako tenzid, ktorý dokáže nahradiť sulfáty a ďalšie penivé chemikálie. Je súčasťou čistiacich produktov, šampónov alebo sprchových gélov. Vytvára bohatú penu a je vhodná aj pre deti a citlivú kožu. Lauryl Glucoside je šetrný k pokožke, nevysušuje a nedráždi a udžuje jej rovnováhu. Naviac je biologicky odbúrateľný a šetrný k životnému prostrediu.
  • Lecithin Lecitín je látka prírodného pôvodu. Lecitín je látka prírodného pôvodu získaná zo sójových bôbov. Lecitín sa používa ako prírodný emulgátor, stabilizátor a zahusťovadlo. Reguluje priepustnosť ostatných látok bunkovými stenami a zlepšuje ich vstrebateľnosť. V krémoch a iných ošetrujúcich prípravkoch pomáha ostatným látkam dostať sa do hlbších vrstiev pokožky. Zlepšuje kompatibilitu.
  • Levulinic Acid Kyselina levulová. Kyselina z fruktózy, ktorá stabilizuje hodnotu pH. Kyselina levulová je organická kyselina prirodzene sa vyskytujúca v rastlinách. Prírodný konzervant. Má antimikrobiálne účinky.
  • Soľ Z Mŕtveho Mora Soľ z Mŕtveho mora. Obsahujúce minerály a stopové prvky starostlivo upokojujú a hydratujú pokožku. Ľahko odmasťuje, odstraňuje odumreté kožné bunky a nečistoty. Pokožka je potom spevnená, jemná, upokojená a pomáha v nej udržiavať ideálnu mieru vlhkosti.
  • P-Anisic Acid Kyselina anizová. Stabilizuje hodnotu pH kozmetiky a má antibakteriálny účinok. Prírodná alternatíva konzervantov. Má anti-aging účinok.
  • Panthenyl Ethyl Ether Panthenol a etanol. V oleji rozpustné formy panthenolu, ktorý sa používa napríklad v rúžoch. Na koži sa premení na kyselinu pantoténovú/vitamín B5. Viaže vlhkosť a má regeneračný účinok, má vlastnosti hojenia rán.
  • Phenylpropanol Phenylpropanol je primárny alkohol, ktorý funguje ako rozpúšťadlo. Má antimikrobiálne účinky a slúži ako konzervant. Ďalej sa používa ako prísada do parfumov a tiež pomáha maskovať pachy. Okrem parfumov ju nájdeme v zložení vlasovej kozmetiky, čistiacej kozmetiky, v prostriedkoch na opaľovanie, prípadne v sprchových géloch a krémoch.
  • Sodium Chloride Chlorid sodný/kuchynská soľ. Chlorid sodný je soľ, ktorá sa prirodzene vyskytuje v morskej vode alebo ako kamenná soľ. Používa sa predovšetkým ako zahusťovadlo prípravkov, prípadne pomáha znižovať ich viskozitu. Má tonizačné, čistiace, antiseptické, abrazívne a adstrigentné účinky. Na pleť pôsobí hydratačne, ľahko odmasťuje, odstraňuje odumreté kožné bunky a nečistoty. Pokožka je potom spevnená, jemná, upokojená a pomáha v nej udržiavať ideálnu mieru vlhkosti.
  • Sodium Cocoamphoacetate Ide o organickú zlúčeninu, kvapalinu jantárovej farby, ktorá pochádza z kokosového oleja. V kozmetike ju nájdeme ako súčasť výrobkov určených na starostlivosť o vlasy a telo. Je to látka, ktoré zlepšujú penivosť prostriedkov osobnej hygieny. V šampónoch napomáha zlepšovať elasticitu vlasov, regeneruje ich a robí ich lesklými. Má čistiace schopnosti, dobre odstraňuje špinu a rozpúšťa mastnotu. Nie je nebezpečná pre zdravie človeka, je schválená ako súčasť prírodnej certifikované kozmetiky, vhodná pre extrémne citlivú, aj detskú pokožku.
  • Sodium Lauryl Sulfoacetate Aktívna povrchovo čistiaca látka rastlinného pôvodu, SLSA. Mierny tenzid získavaný z kokosového oleja. Ide o organickú soľ, ktorá pomáha z pokožky i vlasov odstraňovať nadbytočný maz a nečistoty bez toho, aby ju zbytočne dráždila alebo vysušovala. Používa sa aj v detských produktoch. Je často zamieňaná s oveľa častejšie používanou a lacnejšou sulfátovou povrchovo aktívnou látkou SLS (laurylsulfát sodný) a SLES (sodium laureth sulfate), nachádzajúcou sa v bežných produktoch.
  • Sodium Levulinate Sodná soľ kyseliny levulínovej je organická kyselina prirodzene sa vyskytujúce v rastlinách. Najčastejšie sa získava deriváciou kukuričného škrobu. Stabilizuje hodnotu pH kozmetiky a má mierny antibakteriálny účinok. Používa sa ako konzervant, teda stabilizuje produkt a predlžujú jeho životnosť. Na pleti pôsobí ako kondicionér. Vykazuje tiež antimikrobiálne účinky.
  • Sodium Methyl Cocoyl Taurate Sodium metyl Cocoyl taurate je šetrný tenzid vhodný aj pre veľmi citlivú pokožku. Jedná sa o sodnú soľ, ktorá sa získava z kokosového oleja. Tvorí jemnú krémovú penu. Má výborné umývacie a čistiace schopnosti a súčasne nijako nenarušuje hydrolipidový film pleti. Naopak podporuje jej hydratáciu. Okrem toho slúži ako emulgátor (umožňuje spojenie vody a oleja) a zahusťovadlo. Pridáva sa do šampónov a pleťovej čistiacej kozmetiky. V šampónoch okrem iného slúži aj ako alternatíva silikónov, pretože pomáha posilňovať a vyhladzovať vlasy a dodáva im lesk.